Familiebedrijf San Antonio

Het familiebedrijf Finca San Antonio - San Antonio Koffie. 

Wij zijn koffieboeren uit de befaamde koffiedriehoek in Colombia. Wij leveren speciality koffie van finca tot deurmat. Wij zijn verantwoordelijk voor de gehele keten. Specialty koffie is hoe koffie hoort te smaken. Met de juiste branding en de kwaliteit van onze koffie zorgen wij ervoor dat de authentieke smaak wordt bewaard. Door middel van een heerlijke smaak en aroma's van de beste koffiebonen laat San Antonio Koffie je genieten van de trots van Colombia. 

Finca de San Antonio is het kloppende hart van het familiebedrijf San Antonio Koffie. Momenteel wordt deze prachtige finca geleid door koffiegoeroe Zulma Orozco Giraldo (3e generatie). Zulma Orozco Giralda is veel meer dan een koffiegoeroe, maar vooral een dochter, een moeder en oma. De droom van Zulma is om als koffieboeren niet meer afhankelijk te zijn van andere partijen om een leefbaar inkomen voor haar en de familie, mede koffieboeren en werknemers te realiseren.

San Antonio Koffie (4e generatie) neemt de gehele keten in eigen hand door zelf de koffie te verbouwen en af te leveren op jouw deurmat in Europa. San Antonio Koffie gaat verder dan Fairtrade, Fairchain en realiseert NO Chain. Met onze partners is San Antonio Koffie in staat om mircolots van specialty koffie zelf te exporteren en te vermarkten. San Antonio Koffie is namelijk altijd opdrachtgever en klant bij de stakeholders.

De opbrengsten gaan naar de hardwerkende boeren die 7 dagen per week van ‘sochtends vroeg tot ‘savonds laat keihard werken om een heerlijk product te verbouwen. Daarnaast ondersteunen via de gemeenschappen in de koffie regio’s om een verschil te maken. Door de koffie opbrengsten te delen met de koffiegemeenschap realiseren wij onze missie:

Wij maken de wereld een beetje mooier.